Sport algemeen

Cougars Heren 2 overklast Oirschot

Zondag 22 maart was het weer tijd voor een thuiswedstrijd van de Gennep Cougars heren 2. Op het programma stond de wedstrijd tegen de nummer 11 van de competitie BC Oirschot. Met Gennep op plaats 10 beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

De uit-wedstrijd was al gespeeld en gewonnen met 9 punten verschil en te merken was dat de angst er bij Oirschot goed in zat. Alleen de meest ervaren spelers uit het team waren dapper genoeg om de reis te maken. Met een volledige selectie en een goed gevulde bank startte Gennep de wedstrijd. Richard Teunesen (terug van blessureleed) opende de score direct met een 3 punter. Aangevuld in het eerste kwart met scores van Piet Huisman en Stein van Rumond betekende dit een prima eerste kwart met de stand 19-9.

In het tweede kwart werd de diepte van de bank benut en hierbij liepen de scores lekker door. Er kwamen zelfs kwaliteiten bovendrijven die normaal heel goed verborgen blijven bij heren 2, een driepunter van Sander Artz en fastbreaks van Isuldy da Costa. Tel hierbij de scores op van Hans Giesbers, Stef van der Waals en vrije worpen van Bas Janssen en Gennep had aanvallend een uitstekend kwart, waar het uitliep naar 32-9. En ja, deze 9 komt heel bekend voor uit het eerste kwart, Oirschot heeft een heel kwart niet kunnen scoren.

In de tweede helft werden de scores met name opgepakt door de snelle guards van Gennep, Koen Builtjes en Silas Frederix. Hierbij is ook de verdediging in het laatste gedeelte door oa. Stefan Coumans een vermelding waard, omdat Oirschot in 6 minuten alleen nog maar kan scoren uit 3 vrije worpen. Kers op de taart is de laatste actie van Mark Coumans, die
de eindstand 60-32 binnengooit aan Gennepse zijde.

Volgende week vrijdag speelt Heren 2 een uitwedstrijd tegen Venraij.

Sportcentrum Pica Mare

Picardie 34
6591 JE Gennep
Tel: 0485-514848
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Gennep Cougars
Gennep Cougars