aftersCool: idee sportieve BSO wint Expeditie V

Expeditie V uitreiking Richard en Mariska

aftersCool: idee voor sportieve BSO wint Expeditie V!

Gisteravond hebben Mariska van Gelder en Richard Teunesen met hulp van 9 kinderen het idee voor een sportieve buitenschoolse opvang (BSO) gepresenteerd. Hun idee kreeg de meeste stemmen en won daarmee de eerste prijs!

Wat is Expeditie V?

Expeditie V is een initiatief van Gennep doet mee. Het is een expeditie op zoek naar vernieuwende ideeën in de gemeente Gennep bij verenigingen, stichtingen en organisaties. Het realiseren van de ideeën wordt tijdens de expeditie op inspirerende wijze begeleidt. De deelnemers gaan aan de slag om het idee concreet uit te werken. Aan het einde van de expeditie kunnen de ideeën uitgevoerd worden én de beste ideeën maakten kans op een substantiële stimuleringsbijdrage.

Het idee aftersCool

De sportieve BSO is een initiatief van Gennep Cougars maar is vooral een samenwerkingsverband tussen meerdere sportverenigingen, kinderopvangorganisaties, opleiders in de sport, gemeente Gennep en stichting Doe-je-mee. We willen namelijk graag een plek creëren waar kinderen in de basisschoolleeftijd na schooltijd hun eigen sport kunnen beoefenen, nieuwe sporten kunnen ontdekken en vooral lekker al hun energie kwijt kunnen.

Voordelen

Met dit idee willen we er niet alleen voor zorgen dat alle kinderen in de gemeente kunnen sporten maar creëren we ook een sportieve broedplaats voor het verenigingsleven. Nóg een pluspunt: kinderen hebben dan ’s middags al lekker gesport en is er ‘s avonds tijd om gezellig samen te eten met het gezin en nog iets leuks te doen. De sportieve buitenschoolse opvang ontzorgt ouders, geeft kinderen meer mogelijkheden om te bewegen en sporten te ontdekken, zorgt voor groei van het verenigingsleven, verbreed het aanbod in kinderopvang en brengt verenigingen dichter bij elkaar. Klinkt goed, toch?

Uitvoering idee

Dankzij de mooie bijdrage van gemeente Gennep en de Rabobank kunnen we binnenkort aan de slag om het idee tot uitvoer te brengen.

After Scool

Sportcentrum Pica Mare

Picardie 34
6591 JE Gennep
Tel: 0485-514848
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Gennep Cougars
Gennep Cougars