Sport algemeen

Cougars U12: kampioenschap in zicht

Zaterdag 3 november speelde de U12 van Gennep Cougars de belangrijke uitwedstrijd tegen BV Rush uit Uden. In de stand om het kampioenschap was het verschil vooraf slechts 2 punten, met Gennep Cougars op de eerste plaats. De gezonde spanning was dan ook voelbaar, zowel bij spelers als bij het, in grote getalen meegereisde, publiek.

U12 verslag Rush - publiek

De spelers hebben deze spanning omgezet in positieve energie en zijn vol overgave de wedstrijd ingegaan. Na het verliezen van de sprongbal en het missen van een poging van Rush, scoorden Dries Janssen en Abraham James de eerste punten voor Gennep.

De tegenstander probeerde met verschillende set-plays de Cougars onder druk te zetten, maar door goed verdedigen van Cougars kwamen daar niet veel tegenscores van.  Dat  resulteerde in een stand van 4 – 10 aan het einde van de eerste periode. De tegenscores kwamen juist door enkele goede individuele acties, waardoor Rush de stand snel gelijk trok. Na 3 periodes van 4 minuten was de spanning hierdoor weer helemaal terug (17 – 19).

In de vierde periode kon Gennep Cougars het verschil weer vergroten naar 8 punten, dankzij sterke scores van onder de basket door Timon Vaessen en Luuk Cornelissen. Stian Busser wist nog een mooie vrije worp te benutten na een persoonlijke fout van zijn tegenstander. Seth van Gelder, Finn Hubers en Daan Vos zorgden voor een paar mooie verdedigende acties, waardoor Gennep Cougars de bal weer snel in bezit kreeg.

De U12 van Rush gaf echter niet op. Na 6 periodes was de stand 31 – 36.   Daarna trok de thuisspelende ploeg toch aan het kortste eind. Mick Ackerschott haalde de trekker over en schoot een mooie 3-punter in de basket. Hierdoor brak de tegenstander en Gennep Cougars kon uiteindelijk uitlopen naar een verschil van 20 punten. Hetgeen resulteerde in een eindstand van 33 – 53. 

Dit betekent dat de U12 van Gennep de koppositie in de competitie verstevigd heeft, nu met een voorsprong van 4 punten op nummer 2 Rush. Stiekem wordt er in Gennep al gedroom van een kampioenschap dit seizoen.

U12 verslag Rush - McDonalds

Sportcentrum Pica Mare

Picardie 34
6591 JE Gennep
Tel: 0485-514848
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Gennep Cougars
Gennep Cougars