Sport algemeen

Internationaal basketbaltoernooi Gennep Cougars - zaterdag 9 september


Toernooi
Gennep. Gennep Cougars start het seizoen met het welbekende Pre-Season Toernooi met daarbij ook Duitse teams. Zaterdag 9 september 2017 wordt het Pre-Season toernooi gehouden in sporthal Pica Mare te Gennep op de vernieuwde vloer. Normaliter een landelijk toernooi, maar door ook buitenlandse teams uit te nodigen, zullen deze keer ook Duitse teams deelnemen. Cougars gaat hiermee een kleine samenwerking aan met de Basketbalclub uit Oberhausen “Basketball 69’ers.

Het seizoenstoernooi is een unieke start voor vele teams uit het land. Aangezien er maar weinig toernooien voor de seizoenstart in Nederland worden gehouden, ziet Cougars er dus kans in om wederom een mooi toernooi in Gennep te houden. Nu zelfs met 17 teams is de zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur gevuld met basketbalwedstrijden voor zowel dames als heren.
De teams komen uit in de tweede divisie(!) t/m de vierde klasse. Uit alle windstreken zullen de teams aanwezig zijn. Van Donar Groningen tot Falcons Valkenswaard, van Leiden tot Hündsmüllen (D) en Osnabrücke (D).

Gennep Cougars wordt vertegenwoordigd door het Heren 1 en Dames 1 team. Heren 1 starten om 15.30 uur en Dames 1 vanaf 14.30 uur. Gennep Cougars zal uitkomen in de klasse tegen Büffel Hündsmüllen (DE), BV Penta (Drachten), en Flashing Heiloo. Dames 1 hebben in hun poule Achilles (Nuenen), Leiden, Rot-Weiss (Osnabruck) en Vido (Veldhoven).

Tussen de wedstrijden door wordt er ook muziek gedraaid voor een goede en sportieve sfeer. Vanaf 20.00 uur is er in het sportcafé van Pica Mare een feestje. Iedereen is welkom en entree is uiteraard gratis.

Sportcentrum Pica Mare

Picardie 34
6591 JE Gennep
Tel: 0485-514848
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Gennep Cougars
Gennep Cougars