Sport algemeen

Versterkt Cougars gaat nu voor titel! (juli 2017)

Gennep Cougars krijgt deze zomer een flinke kwaliteitsinjectie. De basketbalclub strikte afgelopen periode vijf nieuwe spelers voor het eerste mannenteam.

Tomek MrowiecMede door een nieuwe indeling in de basketbalcompetitie en de strengere degradatieregeling die daar aan vast zat komt Cougars na de zomer uit in de derde klasse, een niveau lager dan afgelopen seizoen."We willen graag weer omhoog", zegt Richard Teunesen, voorzitter van de club en speler van het eerste. "Akros uit Boxmeer komt uit in de tweede klasse, Venraij ook. Daar willen we weer tegen spelen."

Om de ambities kracht bij te zetten ging de Gennepse club op zoek naar nieuwe spelers. Die zoektocht had succes:
Aaron Dekker, Jeroen Bruil, Paulis Kirsinas, Tomek Mrowiec en Bjorn van Uitert versterken het team komend seizoen. "We hebben alle spelers gevraagd om hun contacten aan te boren", zegt Teunesen. "Dat pakte verrassend goed uit. Toen er een paar hadden toegezegd ging het een stuk makkelijker."

Dekker en Bruil speelden eerder al voor Cougars en hebben ervaring op een hoger niveau (Dekker kwam afgelopen seizoe n nog uit voor eerstedivisionist Wyba uit Wijchen). De meer dan twee meter lange van UItert komt over van Akros. Mrowiec (foto) is onlangs vanuit Duitsland in Gennep komen wonen (en kwam vanuit Kessel). De uit Litouwen afkomstige Kirsinas woont in het Limburgse Well en is ook een ervaren speler.

Door de versterkingen heeft ook trainer Henri Timmermans zijn contract in Gennep verlengd. "Hij ziet het helemaal zitten, zegt Teunesen. "Met dit ervaren team moet de titel het doel zijn."Bron; de Gelderlander

Sportcentrum Pica Mare

Picardie 34
6591 JE Gennep
Tel: 0485-514848
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Gennep Cougars
Gennep Cougars