Puntensysteem (uitleg en taken)

  Gennep Cougars is de afgelopen jaren hard gegroeid in het aantal leden. En eigenlijk zijn we gedurende die tijd met dezelfde (en dus hetzelfde aantal) vrijwilligers doorgegaan als bestuur en commissies. Vrijwilligers zijn nodig om de club draaiende te houden en er zijn veel mensen die zich dat beseffen en ook graag hun steentje bijdragen: spelende leden, ‘slapende’ leden en niet-leden. Het idee is om de huidige vrijwilligers (bestuur, trainers, coaches en commissieleden te ontzorgen in de taken van het fluiten en tafelen en mensen inzetten daar waar ze het leuk vinden om aan mee te werken. Iedereen is welkom om zich in te zetten voor de vereniging, op wat voor manier dan ook en wij willen diegenen daarvoor belonen. Daarmee bedoelen we dat als je je voor de vereniging inzet, jij of je kind geen of minder taken zoals tafelen en fluiten zal hebben.

  Dit seizoen zijn we gestart we met een puntensysteem voor alle (vrijwilligers)taken (goedgekeurd op de ALV van 13-07-2019) om zo de taken eerlijk te verdelen. Iedereen kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen om deze bloeiende en groeiende vereniging nog mooier te maken. We willen dan ook niet in commissies etc. gaan denken (dat wordt vaak als een grote tijdrovende taak en een drempel voor velen ervaren) maar juist in taken en opdrachten.

  Deze taken en opdrachten staan op de volgende pagina en zijn eerst in geschatte uren gezet om er vervolgens punten van te maken. Het aantal punten bepaalt in welke mate jij of je kind ontzorgd wordt in de taken als tafelaar of scheidsrechter. Normaliter heb je als lid ongeveer per half seizoen 2 tot 3 taken.

  Drie voorbeelden om alles wat te verduidelijken:

  Voorbeeld 1:

  Piet speelt bij de heren en is assistent-trainer van een jeugdteam. Het aantal uren dat in de taak assistent trainer worden gestoken is ongeveer 2 uur per week. Per halfjaar gaan we uit van ongeveer 15 trainingen. 15 trainingen x 2 uur = 30 uur per halfjaar dat Piet als vrijwilliger actief is. Normaliter ontvangt een lid ongeveer 3 tafelbeurten per halfjaar. Dit betekent ongeveer 4,5 uur per half jaar. Doordat Piet meer tijd bezig is als vrijwilliger, hoeft Piet geen verdere taken als scheidsrechter of tafelaar te verrichten. Piet krijgt uiteraard ook een vergoeding van € 2,50 euro per training als assistent-trainer.

  Voorbeeld 2:

  Miriam is moeder van 2 kinderen. Deze 2 kinderen spelen bij de vereniging. Deze kinderen hebben elk 2 tot 3 beurten als tafelaar in een half seizoen. Miriam is trainster van een jeugdteam. Ook Miriam is net als Piet ongeveer 2 uur per training bezig met de kids wat ook resulteert in 30 uur per halfjaar. Haar kinderen besteden 4,5 uur per halfjaar per persoon voor de tafelbeurten. Totaal dus 9 uur. Beiden kinderen van Miriam zijn dan vrijgesteld van taken als tafelaar gezien de 9 uur minder is dan de bestede tijd als vrijwilligster. Daarnaast krijgt Miriam ook nog een vergoeding als trainster van € 2,50 tot € 6,00 per training (afhankelijk van aantal jaren als trainster).

  Voorbeeld 3:

  Kees zet samen met andere ouders als taak het nieuwjaarsfeest op in januari. Hij is hier naar verwachting ongeveer 3 uur mee bezig in een halfjaar. Hij maakt namelijk de posters en zet deze online op de website, social media en hangt deze in de sporthal op. Kees heeft een zoon die net als alle ander leden en voorbeelden hierboven ongeveer 4,5 uur (3 tafelbeurten) aan tafelbeurten heeft. Gezien hij 3 uur bezig is, zal zijn zoon nog maar 1 tafelbeurt hebben.

  Zoals je ziet zetten deze mensen van alle voorbeelden zich in voor de vereniging, van 2 uur per week tot 3 uur per halfjaar. Alle hulp is dan ook welkom!

  Mocht je het als ouder belangrijk vinden dat je zoon/dochter zijn of haar taken zelf uitvoert, maar wil je toch graag iets doen binnen onze club laat het dan vooral aan ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  Lijst met openstaande taken van Gennep Cougars:

   Puntensysteem - openstaande taken laatste versie