Over Cougars

  WIE ZIJN WE?

   

  Basketbalvereniging Gennep Cougars bestaat sinds 1 april 1974 en vervult sinds die tijd een regiofunctie in de basketbalwereld. Een groot aantal (jeugd)leden kwamen en komen dan ook uit diverse omliggende plaatsen zoals Milsbeek, Oeffelt, Afferden, Heijen en Nieuw-Bergen. In z'n 40 jarig bestaan kent de vereniging vele kampioenschappen zowel bij jeugd als bij senioren. De grondslag voor deze successen is ons beleid. Het accent hiervan ligt vooral bij de jeugd. We vinden het belangrijk dat (jeugd)leden plezier hebben in het uitoefenen van de basketbalsport en we leveren daarbij alle mogelijke inspanningen om kwalitatief goede (jeugd)opleidingen te waarborgen.


  Gennep Cougars is een basketbalclub waar mensen elkaar op zowel sportief als sociaal vlak kunnen ontmoeten. Onze aandacht gaat uit naar álle leden waarbij maatschappelijke ontwikkeling en sportieve ontplooiing een belangrijke plaats innemen.
  De vereniging heeft een samenwerkingsverband met verschillende grotere basketbalclubs uit de omgeving van Nijmegen en Den Bosch. De doelstelling hiervan is om de basketbalsport in de breedste zin van het woord te bevorderen op onder andere jeugdbeleid en topsportontwikkeling.

   

  WAT DOEN WE?

  • Geven van gerichte training onder leiding van ervaren basketballers en trainers
  • Organiseren van wedstrijden in competitieverband met medewerking van ervaren coaches
  • Organiseren van jaarlijkse feestavond
  • Organiseren van uitjes en activiteiten voor de jeugd
  • Organiseren van toernooien en clinics

  GEINTERESSEERD?

  Alvorens lid te worden mag je eerst 4 keer vrijblijvend meetrainen en bekijken of de sport je bevalt. Voor meer informatie over onder andere contributie en dergelijke kijk op onze pagina Lid worden?.