Vriendenloterij belactie: dinsdag 8 oktober
Vriendenloterij belactie komt er aan!   Dinsdagavond aanstaande (8 oktober) tussen 18:30 en 21:30 uur kun je een telefoontje verwachten van Cougars Heren 1 en 2 met de vraag om mee spelen met de VriendenLoterij. Als je meespeelt: Gaat de helft van jouw lotprijs direct naar onze... More detail
Val in de prijzen met het Albert Heijn Sponsor Prijzenfestival
Vanaf deze week is bij Albert Heijn Gennep het Sponsor Prijzenfestival van start! Tijdens het Prijzenfestival maak je kans op leuke prijzen van lokale ondernemers en kun je tegelijkertijd lokale verenigingen zoals Gennep Cougars steunen. Albert Heijn doneert namelijk per sponsorkaart €0,50 aan de... More detail
Timon Vaessen topverkoper Grote Clubactie
Timon Vaessen heeft dit jaar, wederom, de meeste loten verkocht van alle leden tijdens de Grote Clubactie. Met maar liefst 85 verkochte loten wist hij Dries Janssen, die het geweldige aantal van 80 loten verkocht, net voor te blijven. Hiermee wisten beide jongens niet alleen als bonus het... More detail
KerstClassic 23 december 2018
Na weer een zeer geslaagd kersttoernooi vorig jaar, nodigen we iedereen uit voor de KerstClassic op zondag 23 december, van 11:00 uur tot 14:00 uur. Kom je ook een gezellig en sportief balletje gooien? Deelname is gratis! Wij verzorgen een lekker soepje en broodje knak voor de... More detail
aftersCool: idee sportieve BSO wint Expeditie V
aftersCool: idee voor sportieve BSO wint Expeditie V! Gisteravond hebben Mariska van Gelder en Richard Teunesen met hulp van 9 kinderen het idee voor een sportieve buitenschoolse opvang (BSO) gepresenteerd. Hun idee kreeg de meeste stemmen en won daarmee de eerste prijs! Wat is Expeditie... More detail
prev
next
  • Wie is Gennep Cougars?

    De basketbalvereniging Gennep Cougars bestaat sinds 1 april 1974 en vervult sinds die tijd in de basketbalwereld een regiofunctie. Een groot aantal (jeugd)leden kwamen en komen dan ook uit diverse omliggende plaatsen zoals Milsbeek, Oeffelt, Afferden, Heijen en Nieuw-Bergen. In z'n 40 jarig bestaan kent de vereniging vele kampioenschappen zowel bij jeugd als bij senioren. De grondslag voor deze successen is het beleid van Gennep Cougars. Het accent hiervan ligt vooral bij de jeugd. De vereniging vindt het belangrijk dat (jeugd)leden plezier hebben in het uitoefenen van de basketbalsport en levert daarbij alle mogelijke inspanningen om kwalitatief goede (jeugd)opleidingen te waarborgen.

    Gennep Cougars is een basketbalvereniging waar sportieve jongens, meisjes, dames en heren van alle leeftijden altijd welkom zijn. Ter introductie mag ieder nieuw lid vier maal een training volgen zonder verdere verplichtingen.

     

     

Zaterdag 3 november speelde de U12 van Gennep Cougars de belangrijke uitwedstrijd tegen BV Rush uit Uden. In de stand om het kampioenschap was het verschil vooraf slechts 2 punten, met Gennep Cougars op de eerste plaats. De gezonde spanning was dan ook voelbaar, zowel bij spelers als bij het, in grote getalen meegereisde, publiek.

U12 verslag Rush - publiek

De spelers hebben deze spanning omgezet in positieve energie en zijn vol overgave de wedstrijd ingegaan. Na het verliezen van de sprongbal en het missen van een poging van Rush, scoorden Dries Janssen en Abraham James de eerste punten voor Gennep.

De tegenstander probeerde met verschillende set-plays de Cougars onder druk te zetten, maar door goed verdedigen van Cougars kwamen daar niet veel tegenscores van.  Dat  resulteerde in een stand van 4 – 10 aan het einde van de eerste periode. De tegenscores kwamen juist door enkele goede individuele acties, waardoor Rush de stand snel gelijk trok. Na 3 periodes van 4 minuten was de spanning hierdoor weer helemaal terug (17 – 19).

In de vierde periode kon Gennep Cougars het verschil weer vergroten naar 8 punten, dankzij sterke scores van onder de basket door Timon Vaessen en Luuk Cornelissen. Stian Busser wist nog een mooie vrije worp te benutten na een persoonlijke fout van zijn tegenstander. Seth van Gelder, Finn Hubers en Daan Vos zorgden voor een paar mooie verdedigende acties, waardoor Gennep Cougars de bal weer snel in bezit kreeg.

De U12 van Rush gaf echter niet op. Na 6 periodes was de stand 31 – 36.   Daarna trok de thuisspelende ploeg toch aan het kortste eind. Mick Ackerschott haalde de trekker over en schoot een mooie 3-punter in de basket. Hierdoor brak de tegenstander en Gennep Cougars kon uiteindelijk uitlopen naar een verschil van 20 punten. Hetgeen resulteerde in een eindstand van 33 – 53. 

Dit betekent dat de U12 van Gennep de koppositie in de competitie verstevigd heeft, nu met een voorsprong van 4 punten op nummer 2 Rush. Stiekem wordt er in Gennep al gedroom van een kampioenschap dit seizoen.

U12 verslag Rush - McDonalds

 

Sportcentrum Pica Mare

Picardie 34
6591 JE Gennep
Tel: 0485-514848
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Gennep Cougars
Gennep Cougars